Zoek

facebook

Essential Organics PUUR - Vitamine K druppels DETAILS

Omschrijving  
Als we vallen of ons bezeren en er ontstaat een wondje of een blauwe plek, is het fijn dat ons lichaam zichzelf weer hersteld. Bij dit proces en bij het algemeen herstellend vermogen van het lichaam is bloedstolling een essentieel onderdeel. Vitamine K is een heel belangrijk onderdeel in het bloedstollingsproces. Zonder deze vitamine kun je je voorstellen dat wij als mensen een stuk kwetsbaarder zijn.
Bij de geboorte hebben baby’s en laag vitamine K gehalte. Ze hebben op dit moment nog geen bestaande darmflora die deze vitamine zelf aanmaakt. Dit kunnen ze wel na 12 weken. Om die reden wordt dit toegediend via een prik direct na de geboorte door de verloskundige of gynaecoloog. Deze hoeveelheid is toereikend tot en met de 7de dag na de geboorte. Hierna is het noodzakelijk, en daarom adviseert de Gezondheidsraad ook, om het kind vanaf de 8e dag tot en met 12 weken dagelijks 150 µg te geven. Hierdoor loopt je baby niet onnodig risico op het krijgen van een (hersen)bloedingen.

Voordelen:
- Draagt bij tot een normale bloedstolling
- Speelt een rol bij de botaanmaak
- Neutrale smaak
- Op waterbasis, daardoor goed te vermengen met de voeding

Tip:
- De druppels kunnen worden toegediend met behulp van een lepeltje of indien gewenst door de (gekolfde)melk vermengd worden.
- Goed te combineren met Essential Organics Vitamine D3 druppels
Let op: Als je de vitamine K druppels door de (gekolfde)melk mengt. Krijgt de baby direct te weinig vitamine K binnen als de fles niet wordt leeggedronken.
 

Samenstelling per dag dosering ADH%
Vitamine K1 (fytomenadion) 150 mcg 200
   
Overige ingredienten  
Aqua purificata, polysorbaat 80 (emulgator), fytomenadion, vercosine (smaakstof), kaliumsorbaat (conserveringsmiddel), citroenzuur (zuurteregelaar).
   
   
Gebruiksaanwijzing  
5 druppels (= 150 µg) per dag voor zuigelingen die borstvoeding krijgen, of bij minder dan 500 ml flesvoeding per dag.
   
   
- Voedingssupplement  
- Aanbevolen dosering niet overschrijden
- Buiten bereik van jonge kinderen bewaren
- Buiten bereik van jonge kinderen bewarenEen gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplement geen vervanging zijn