Zoek

facebook

Essential Organics PUUR - Vitamine D druppels DETAILS

Omschrijving  
Vitamine D is waarschijnlijk één van de belangrijkste vitaminen voor de mens. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat mineralen als calcium, magnesium en fosfaat goed opgenomen kunnen worden door het lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij de groei en de ontwikkeling van de botten. En ook voor de opbouw van een sterk gebit en weerstand is vitamine D belangrijk.
Doordat kinderen onder de 4 jaar niet aan hun vitamine D behoefte komen, adviseert de Gezondheidsraad kinderen van 0-4 jaar dagelijks 10 µg in de vorm van een supplement te geven.

Groente – en fruitextracten
Om de opname te bevorderen zijn er groente- en fruitextracten toegevoegd aan het supplement. Hierdoor herkent het lichaam het nutriënt beter, wat resulteert in een betere opname door het lichaam.

Voordelen:
• Belangrijk voor een normale groei en ontwikkeling van de botten
• Ondersteunt de opbouw van een sterk gebit
• Ondersteunt de weerstand
• Goed doseerbaar
• Neutrale smaak
• Op waterbasis, daardoor goed te vermengen met de voeding
• Fruitextracten voor betere opname

Tip:
• De druppels kunnen worden toegediend met behulp van een lepeltje of indien nodig door de (gekolfde) melk of voeding vermengd worden
• Goed te combineren met Essential Organics Vitamine K druppels
Let op: Indien de druppels door de voeding gemengd worden, krijgt het kind te weinig vitamine D3 wanneer niet de volledige portie genuttigd wordt.
 

Samenstelling per dag dosering ADH%
Vitamine D3 (cholecalciferol) 10 mcg 200
   
Overige ingredienten  
Ingrediënten: Aqua purificata, vercosine (smaakstof), fruitextracten, polysorbaat 80 (emulgator), kaliumsorbaat (conserveringsmiddel), citroenzuur (zuurteregelaar), cholecalciferol.
   
   
Gebruiksaanwijzing  
- Baby’s en kinderen 0-4 jaar: 10 druppels (= 10 µg) per dag gedurende het hele jaar
- Kinderen vanaf 4 jaar die weinig buiten komen of met een donkere huidskleur: 10 druppels (=10 µg) per dag gedurende het hele jaar.

   
   
- Voedingssupplement  
- Aanbevolen dosering niet overschrijden
- Buiten bereik van jonge kinderen bewaren
- Buiten bereik van jonge kinderen bewarenEen gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding, waarvoor supplement geen vervanging zijn